1 Pof de aardappelen in de oven. Leg ze gespoeld op een ovenschaal en prik ze in met een scherp mes. Zet ze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 40 tot 50 minuten, naar gelang de grootte van de aardappelen.
2 Pel de garnalen.
3 Blancheer de boontjes en spoel ze met koud water. Snij ze met de augurkjes in kleine blokjes. Snipper het sjalotje fijn. Meng de boontjes met de garnalen, augurkjes, tomatenblokjes, sjalot, 2 el gehakte peterselie en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
4 Haal de aardappelen uit de oven en snij er 1 spie uit. Vul met de garnaalsla en steek de aardappelspie er rechtop in. Doe wat extra garnaalsla in een kommetje bij de gepofte aardappel. Serveer met een kwartje citroen.
Gepofte aardappel met garnaalslaatje is een recept van Libelle Lekker