1 Kook de pompoenblokjes gaar in een bodempje water en de groentebouillon. Mix samen met wat kookvocht fijn. Voeg de dille toe en zet even aan de kant.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en knoflook fijn. Snij één courgette in kleine blokjes en hak de noten grof. Bak de ui en knoflook in een klontje boter en voeg de courgetteblokjes toe tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de walnoten toe, haal de pan van het vuur en roer er de peterselie en Parmezaanse kaas door. Hol de andere courgettes uit en vul ze met de vulling. Zet ze gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Rol de scharretongfilets op en bak ze in wat boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
4 Klop de eierdooiers los met wat water en klop verder au bain-marie. Voeg daarna geleidelijk aan de pompoenpuree en de boterblokjes toe. En klop verder tot een luchtige saus. Breng op smaak met peper en zout.
5 Leg op elk bord een halve courgette en 3 scharretongrolletjes. Werk af met de pompoensabayon.
Schartong met pompoensabayon is een recept van Libelle Lekker