Crema catalana

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van de citroen in de limoen. Verwarm de melk samen met de room, geraspte citroen- en limoenschil, het vanillestokje en de kaneel.
  • 2 Klop de hele eieren met de eierdooiers los, samen met de witte suiker en het puddingpoeder. Voeg het mengsel bij de warme melk en roer voorzichtig met een houten lepel voorzichtig. Haal het vanille- en kaneelstokje eruit en klop nog even op.
  • 3 Giet het mengsel in schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
  • 4 Strooi de bruine suiker gelijkmatig over de crème. Laat de suiker karamelliseren met een bunsenbrander en werk af met een schijfje limoen.

Crema catalana is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Crema Catalana
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Crema Catalana
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Crema catalana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crema catalana
Bekijk recept
Snelle watermeloensalade
10 min- Lunchgerecht
Bekijk recept