Erwtensoepje met pancettachips

8
15 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en snipper 'm grof. Stoof glazig in wat olijfolie. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Doe de erwten bij de bouillon en laat 3 minuten koken. Mix de soep glad en zeef ze. Kruid met peper en zout.
  • 2 Leg de plakjes pancetta tussen 2 vellen keukenpapier. Verwarm 1 minuut in de microgolfoven, op volle kracht. Kijk of het spek krokant is. Indien nodig bak je het nog enkele seconden langer.
  • 3 Klop de room lobbig.
  • 4 Serveer de soep in glaasjes, lepel er een beetje room bovenop. Werk af met zwarte peper en pancettachips.

Erwtensoepje met pancettachips is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Taartjes met cantharellen en pancettachips
20 min Snack
Bekijk recept
Aardperen-roomsoep met pancettachips
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met bospaddenstoelen, pancetta en spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Koud erwtensoepje met lente-ui
20 min-
Bekijk recept
Erwtensoepje met krokante spekjes en croutons
20 min Voorgerecht
Bekijk recept