1 Pel en snipper de uien. Fruit aan in boter. Voeg het stoofvlees toe en bak bruin. Strooi er de bloem over en roer om. Blus met de fond en 200 ml rode wijn en roer tot een gladde saus. Voeg 4 el van de bessengelei en de jeneverbessen toe. Laat 45 minuten op een zacht vuur sudderen.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de appelen en haal er met een parisiennelepel bolletjes uit. Bak ze 5 minuten in boter en de suiker.
3 Lepel wat bessengelei in de appelhelften, leg er de gebakken appelbolletjes in en bak 15 minuten in de oven.
4 Warm de kastanjepuree op met de rest van de rode wijn, kruid met peper en zout en schep in een spuitzak.
5 Voeg de chocolade toe aan de ragout en breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de varkensragout met de gevulde appeltjes en toefjes kastanjepuree.
Varkensstoofvlees met kastanjepuree en appeltjes is een recept van Libelle Lekker