1 Pel en snipper de sjalotten en fruit ze in 'n beetje boter. Voeg honing toe en laat karamelliseren. Blus met de wijn en 200 ml water tot de sjalotten helemaal onder staan. Laat zo'n 90 minuten op een zacht vuur garen tot de sjalot helemaal stroperig wordt. Voeg, indien nodig, tussentijds een beetje water toe.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de hazelnoten, walnoten en amandelen grof, snij de abrikozen in fijne blokjes. Meng de gehakte noten met de abrikoos en de panko. Voeg olijfolie toe en meng tot een crumble.
3 Kruid het vlees met peper en zout. Doe wat van de crumble op een groot bord en wentel er de hertenfilet door. Verhit 2 el boter en 2 el olijfolie in een pan, bak het vlees rondom goudbruin.
4 Leg het in een ovenschaal, bestrooi met extra crumble en laat nog 5-10 minuten verder garen in de oven, tot het mooi rosé is. Neem uit de oven en laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij in plakjes en lepel er de sjalotsaus bij.
Hertenfilet in notenkorst is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kiphaasjes met notenkorst, sperziebonen en aardappel