Kreeft à l'armoricaine

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de sjalotten, de ui en de knoflook.
  • 2 Verhit boter en olie in een ruime pan, zet het vuur lager en stoof er de sjalot, ui en de knoflook in glazig. Voeg er de tomatenpuree aan toe. Bak 5 minuten mee, onder deksel. Blus met de wijn en de cognac en voeg er de kruiden aan toe. Breng op smaak met peper, zout en piment d'Espelette en laat goed warm worden.
  • 3 Leg de halve kreeften met de snijkant naar boven in de pan en laat ze heel even in de saus warm worden op een heel laag vuur. (Laat de saus zeker niet koken, want dan wordt het kreeftenvlees hard en taai!)
  • 4 Haal de kreeften uit de saus. Meng 80 g boter met 80 g bloem en bind er de saus mee. Zeef ze. Serveer de warme kreeft met de warme saus.

Kreeft à l'armoricaine is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi's Armoricaine
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept