Zalm à la nage

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de mosselen schoon. Doe ze met de witte wijn in een pannetje en laat ze, afgedekt, openkomen. Zeef, bewaar het kookvocht. Haal de mosselen uit de schelp en hou ze apart.
  • 2 Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de kervel fijn. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Maak de prei schoon en snij 'm in julienne. Stoof de ui, knoflook en prei glazig in wat olie of boter. Voeg het mosselkookvocht toe en kook in tot de helft.
  • 3 Voeg de bouillon toe en breng weer aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken, voeg de room toe en laat 1 minuut zacht pruttelen.
  • 4 Doe de mosselen er weer bij, samen met de erwtjes en de tomatenblokjes en laat 1 minuut verder pruttelen. Kruid met peper en zout en roer er de kervel door.
  • 5 Bak de zalm in een antiaanbakpan in wat olie en boter aan beide kanten bruin. Verdeel de zalm met de saus over 4 diepe borden.

Zalm à la nage is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van schelpdieren met peterselie
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van groene citroenthee, sint-jakobsvruchten en tuinkruiden
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nage van kabeljauw met groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept