1 Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker, gember en roomboter in een keukenrobot tot een kruimelig deeg. Maak het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer het los in het lauwe water. Voeg toe aan het bloemmengsel en meng verder tot een zacht deeg.
2 Haal het deeg uit de kom en leg het tussen twee vellen plasticfolie. Rol uit met een deegrol tot een dikte van 4 mm. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
3 Verwarm de oven voor op 180°C.
4 Leg het kruimeldeeg in een taartenvorm. Leg er een bakpapier op met bakbonen en bak het deeg gedurende 10 minuten in de oven (zie ook www.libelle.be/blindbakken). Schil de appelen en snij ze in blokjes.
5 Haal de bodem uit de oven, verwijder de bakbonen en het bakpapier en laat drogen. Vul met de appelstukjes en strooi er een beetje kaneel over.
6 Haal het deeg uit de koelkast en steek er met verschillende vormpjes koekjes uit. Leg ze bovenop de stukjes appel als een deksel. Strooi er extra suiker over en bak nog 25 minuten verder. Lekker met slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Appeltaart met gemberkoekjes is een recept van Libelle Lekker