Zeeuwse mosselen op een barbecuebed van verse tuinkruiden

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak op de rooster van de barbecue een bed van verse tuinkruiden: bv. rode en/of groene basilicum, koriander, salie, rozemarijn… Spoel de mosselen onder koud stromend water. Leg ze op de ondergrond van kruiden.
  • 2 Smelt de boter in een vuurvaste kom aan de rand van de barbecue. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Hak de dragon en de ingemaakte citroen fijn en pers er de knoflook bij. Pel de tomaat, snijd ze in kwarten en haal de zaadlijsten eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Meng de dragon, de tomaat, de knoflook en de citroen met de sjalotten en de Noilly Prat en kruid met zeezout en piment d’Espelette. Doe alles bij de gesmolten boter.
  • 3 Haal de mosselen van het vuur als ze open zijn en overgiet met de dragonbotersaus.

Zeeuwse mosselen op een barbecuebed van verse tuinkruiden is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Clubsandwich met forelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilethoorntjes met kerriesalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kerriewitlof met peterseliepuree
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
3 bereidingen van oesters
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde mosselen
10 min Snack
Bekijk recept
Pepernoten
45 min Nagerecht
Bekijk recept