1 Voor een flinke aspergesmaak vervang je de room door 1 blik Knorr Aspergecrème met 1 elmaïszetmeel er doorgeroerd.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een ingevette bakvorm. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met de steunvulling. Bak 15 minuten blind voor. Verwijder het papier en de vulling.
3 Breek de uiteinden van de asperges. Snij ze in stukken van 3 cm, blancheer 4 minuten in lichtgezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken.
4 Klop de eieren los met de room, kervel, peper en zout.
5 Verdeel de asperges over de quichebodem. Verdeel er de kaas over. Overgiet met hetei-roommengsel. Verdeel de tomaatjes over de quiche.
6 Bak de quiche 30 minuten in de oven. Serveer met een slaatje naar keuze.