1 Hak de koriander fijn. Pel en rasp de sjalot. Meng het gehakt met de sjalot, 1 el olijfolie, de koriander, de kruiden, peper en zout. Rol met vochtige handen platte koekjes van het gehaktmengsel. Zet koel weg.
2 Spoel de quinoa met koud water tot het water helder is. Laat uitlekken. Kook in 10 tot 15 minuten gaar in de groentebouillon, of volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3 Maak de groenten schoon. Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Schil en halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Snij de lente-uitjes fijn.
4 Meng de quinoa met de tomaten, komkommer, peterselie en koriander. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
5 Bestrijk de kipkoekjes met olijfolie en rooster ze goudbruin. Besprenkel met citroensap. Serveer met de quinoasalade.