1 Verwarm de oven voor op 190°C. Roer de boter goed zacht en doe er het ei bij. Meng de poedersuiker met het amandelpoeder en roer dit door de boter. Zeef de bloem en meng door het beslag. Schep goed om.
2 Beboter de taartvorm en leg er het kruimeldeeg in. Duw het zachtjes aan langs de randen. Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling. Bak 10 minuten in de oven.
3 Schil de peren en halveer ze. Verwijder het klokhuis en maak aan de bolle kant fijne inkepingen.
4 Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Vul de taart met het beslag en leg er de peren op. Bak nog 30 minuten in de oven.
5 Roer de confituur los met wat water. Bestrijk de peren met confituur en werk de taart af met geroosterde amandelschilfers.