Mascarpone met gegrild fruit

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de bruine suiker met 2 eetlepels water in een pannetje en laat op een zacht vuurtje karamelliseren. Voeg de pijnboompitten toe, strijk de massa uit op bakpapier. Laat afkoelen en breek in grove stukken.
  • 2 Halveer de vijgen. Spoel de nectarines, halveer ze en verwijder de steen. Verdeel de honing en 2 zakjes vanillesuiker over de snijkanten van de vruchten. Besprenkel eventueel met cognac.
  • 3 Leg de vruchten tussen twee roosters en gril ze op de barbecue.
  • 4 Splits het ei. Klop de eidooier met het resterende zakje vanillesuiker en de bloemsuiker tot een crème. Roer de mascarpone door de crème. Klop het eiwit stijf en spatel het door het mengsel.
  • 5 Serveer de gegrilde vruchten met de mascarponecrème en de gekaramelliseerde pijnboompitjes.

Mascarpone met gegrild fruit is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept