1 Spoel de mosselen goed met stromend water. Doe ze in een mosselpot met een klontje boter en laat ze afgedekt op hoog vuur koken tot ze open zijn. Bewaar het mosselvocht. Haal de mosselen uit hun schelp en laat ze uitlekken op keukenpapier.
2 Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de prei en de selder en snij in ringen. Spoel de venkel en snij in grove stukken.
3 Fruit de groenten in een klontje boter. Voeg er de saffraandraadjes aan toe en schep goed om. Blus met 500 ml van het mosselvocht. Laat in 15 minuten gaar koken.
4 Voeg er de room aan toe en mix. Breng op smaak met peper en zout. Blancheer de zeekraal enkele minuten. Giet af en spoel met ijskoud water.
5 Verdeel de soep over borden en werk af met de gekookte mosselen en de zeekraal.
Saffraansoep met mosselen is een recept van Libelle Lekker