1 Pel en snipper de knoflook. Meng met de chilisaus, de appelazijn, de ketchup en de honing. Kruid met peper en zout.
2 Bestrijk de spareribs met het mengsel. Bak ze op de barbecue of in de grillpan goudbruin en gaar. Keer de ribbetjes af en toe om en bestrijk ze opnieuw met de saus.
3 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Meng er 1 eetlepel olijfolie door.
4 Maak de boontjes schoon en kook ze in ongeveer 8 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Spoel de spinazie en zwier droog. Pel en halveer de ui, snij in fijne reepjes. Laat de tomaatjes uitlekken en hak ze grof.
5 Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Meng alle ingrediënten voor de salade, besprenkel met vinaigrette en schep om. Serveer de pastasalade met de ribbetjes.
Spareribs met pastasalade is een recept van Libelle Lekker