1 Rasp de gember, spoel de lente-uitjes en snipper in ringen. Meng de helft van de gember met de helft van de lente-uitjes, de helft van de teriyakisaus en 2 eetlepels honing. Schep door de geraspte wortelen en zet afgedekt in de koelkast.
2 Doe het gehakt in een kom en meng er de rest van de gember, lente-ui, teriyakisaus en honing door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel er de helft van de kroepoek over en meng goed.
3 Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er burgers van. Bak de burgers in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
4 Spoel de veldsla en laat goed uitlekken in een vergiet. Spoel de komkommer en snij in plakjes.
5 Snij de broodjes door en beleg de onderste helften met wat komkommerplakjes, een burger, een lepel van de wortelsalade en de rest van de kroepoek. Leg de bovenste helften erop. Serveer met de rest van de komkommer, sla en de wortelsalade.
Hamburger met wortelslaatje is een recept van Libelle Lekker