1 Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Pureer ze met een stamper en hou warm.
2 Pel en snipper de sjalot en en de knoflook. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Voeg de spekblokjes toe en laat even meebakken.
3 Maak de blaadjes van de andijvie los, en spoel ze zorgvuldig. Laat uitlekken en snij in fijne reepjes. Voeg samen met de sjalot, de knoflook, de spekjes en de zure room toe aan de geplette aardappelen en roer goed. Breng op smaak met peper, zout en dragon.
4 Snij de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Prik de kip afwisselend met een kerstomaatje op een spiesje. Bak ze goudbruin in olijfolie.
5 Serveer de andijviestoemp met de kipspiesjes.
Andijviestoemp met kipspiesjes is een recept van Libelle Lekker