Karameltaart met banaan

4
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het papier van het blik gecondenseerde melk. Zet het in een kookpot en vul aan met water tot het blik onderstaat. Breng het water aan de kook en laat 4 uur zachtjes koken. Kijk geregeld of er nog genoeg water in de pan staat. Laat afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Doe het mengsel in de bakvorm en duw aan, ook tegen de randen. Bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 3 Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en zet nog even in de koelkast. Snij de bananen in plakjes.
  • 4 Verdeel de gecondenseerde melk over de bodem van de taart. Verdeel er de plakjes banaan over en spatel de slagroom erover. Werk af met chocoladeschilfers en serveer meteen.

Karameltaart met banaan is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Hazelnoot-karameltaart
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Banaan-karameltaart
30 min Gebak
Bekijk recept
Omgekeerde banaan- karameltaart
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Karameltaart met frangipane en appel
120 min Nagerecht
Bekijk recept