1 Fruit de prei, 200 g geschilde aardappelen en gesnipperde ui aan in olijfolie. Blus met de bouillon en doe het spek erbij. Laat 15 minuten koken.
2 Voeg 200 g erwten toe en laat nog 5 minuten verder koken. Verwijder het spek en mix de soep. Giet door een zeef en kruid met peper en zout.
3 Snij 200 g aardappelen voor de remoulade in blokjes en kook ze. Blancheer de overige erwtjes.
4 Snij de gerookte forel in blokjes. Snij de lente-ui in fijne ringen. Pel en ontpit de tomaat, snij 'm in blokjes. Hou wat garnalen apart en meng de rest met de aardappelblokjes en de gerookte forel. Voeg de zure room, lente-ui en tomaat toe. Breng op smaak met peper, zout en truffelolie.
5 Vul een serveerring met de remoulade. Schenk de soep rondom, werk af met de rest van de garnalen en de kervel.
Ertwenvichyssoise met remoulade van garnaal en forel is een recept van Libelle Lekker