1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen, kook ze gaar.
2 Bak het vlees aan alle kanten bruin in een pan met boter. Kruid met peper en zout.
3 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de champignons schoon, snij ze in vieren. Stoof de sjalot glazig in een pan. Voeg de champignons en de knoflook toe.
4 Snij de mozzarella in plakken. Verdeel de gebakken champignons over de bodem van een ovenschaal. Leg er de takjes tijm bij. Leg er het varkenshaasje op en verdeel hier de mozzarella over. Besprenkel met olijfolie en zet 12 minuten in de oven.
5 Pureer de aardappelen en roer er 50 g boter en de melk door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Haal het varkenshaasje uit de oven, snij het in plakjes en strooi er de gehakte peterselie over. Werk af met een takje tijm. Serveer met de puree.
Varkenshaasje met mozzarella is een recept van Libelle Lekker