Penne met pancetta en paddenstoelen

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Maak de rest van de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot. Snij de prei en de lente-uien in ringen. Snij de pancetta in dunne reepjes.
  • 2 Bak de pancetta krokant in een pan met wat olijfolie. Laat drogen op keukenpapier.
  • 3 Verhit wat olie in een pan en bak de sjalot met de paddenstoelen en de prei ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de room erdoor. Kruid met peper en zout. Laat zo'n 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer de ricotta, de parmezaan en de pancetta door de saus. 
  • 4 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Hussel hem door de saus. Verdeel de pasta over warme borden. Werk af met gesnipperde lente-ui.

Penne met pancetta en paddenstoelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept