Vispapillot met sinaasappel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de citroen en 1 sinaasappel schoon. Snij fijne reepjes van de schil met een zestemesje. Blancheer ze 1 minuut in kokend water. Pers de sinaasappel en de citroen.
  • 2 Schil de tweede sinaasappel à vif, met een heel scherp mes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes los tussen de vliesjes. Spoel de selder en snij 'm in heel fijne blokjes. 
  • 3 Verwarm de oven voor op 210°C. Meng 6 el sinaasappelsap en 3 el citroensap in een pan en breng aan de kook. Voeg poedersuiker, korianderpoeder en 100 ml water toe. Doe de zeste erbij, laat 5 min. pruttelen en zeef. 
  • 4 Klop in een kom het ingekookte citrussap los met de wittewijnazijn en de helft van de olijfolie. 
  • 5 Leg op 4 stukken bakpapier telkens een stuk vis, verdeel de selderblokjes, sinaasappelpartjes, citruszeste, vinaigrette en de rest van de olijfolie erover. Kruid met peper en zout en vouw de papillotten dicht. Zet ze 20 minuten in de oven. 

Vispapillot met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispapillot met aardappel in de schil
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vispapillot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vispapillot met mosseltjes
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept