1 Pel en halveer de rode ui, snij in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Halveer de chilipeper, verwijder zaadjes en lijsten en snipper het pepertje fijn. Halveer de kerstomaatjes. Snij de pancetta in reepjes.
2 Bak de pancetta krokant in wat olijfolie. Neem uit de pan en laat even uitlekken.
3 Stoof in dezelfde pan de ui met de knoflook en de chilipeper glazig, voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Schep de tomatenblokjes en de pancetta bij in de pan. Kruid met peper en zout. Laat op zacht vuur 15 minuten sudderen. Doe er de laatste 5 minuten de kerstomaatjes bij.
4 Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de spaghetti met de saus. Werk af met basilicum, rucola en geraspte kaas.
Spaghetti all'amatriciana (2) is een recept van Libelle Lekker