1 Snij het vlees in niet te kleine stukken. Verhit boter in een pan en bak het rondom bruin. Kruid met peper en zout. Giet het vet weg en hou het vlees apart.
2 Pel en snipper de uien. Verhit de maïsolie in een grote pan en fruit hierin de ui. Pers er de knoflook boven en voeg er de suiker aan toe. Laat licht karamelliseren en bestrooi met bloem.
3 Giet er onder voortdurend roeren geleidelijk aan de kalfsfond en de wijn bij. Doe het kruidentuiltje bij het vlees, breng aan de kook en laat 45 minuten pruttelen.
4 Maak de wortelen, aardappelen, rapen, sjalotten en selder schoon, en snij in grove stukken. Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes. Doe alle groenten bij het vlees in de pan en breng aan de kook. Voeg er eventueel extra water aan toe. Laat 25 minuten koken.
5 Haal het kruidentuiltje uit de pan. Breng de navarin op smaak met peper en zout en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 5 minuten sudderen en serveer.