1 Stamp de kruidnagels in de vijzel tot poeder. Meng er het kaneelpoeder, de kurkuma, harissa en komijn door. Bewaar deze kruidenmix in een goed afgesloten bokaaltje.
2 Pel en snipper de ui en 2 teentjes knoflook voor de marinade. Meng 2 eetlepels van de kruidenmix met de knoflook, de ui, de olijfolie en het citroensap. Doe de runderreepjes in een kom en verdeel er de marinade over. Hussel door elkaar en zet 30 min. in de koelkast.
3 Spoel de tomaat en snij in plakjes. Schil de ui en snij in ringen. Pel en pers 1 teentje knoflook. Schil en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Meng met yoghurt, munt, knoflook. Kruid met peper en zout.
4 Bak het vlees krokant. Warm de broodjes kort op de rooster of onder de grill. Snij ze open, verdeel er het vlees over. Serveer met de sla, tomaat, uiringen en dressing.
Pita met gemarineerde runderreepjes is een recept van Libelle Lekker