Gehaktballetjes met erwtjespuree

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar in lichtgezouten water. Pel en snipper de sjalot. Hak peterselie en munt. 
  • 2 Meng het gehakt met de helft van de gehakte kruiden, de yoghurt en paneermeel naar smaak. Kruid met peper en zout en rol kleine balletjes. 
  • 3 Fruit de sjalot in wat boter en voeg er de erwtjes aan toe, roerbak enkele minuten en laat op een zacht vuur gaar worden. Pureer de aardappelen en meng met wat melk, boter, de rest van de kruiden, nootmuskaat én de erwtjes.
  • 4 Bak de gehaktballetjes bruin in boter. Haal ze uit de pan en hou warm. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en doe er wat water bij. Roer en laat indikken tot sausdikte. Kruid met peper. 
  • 5 Serveer de gehaktballetjes met puree en een lepel saus. 

Gehaktballetjes met erwtjespuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsrack met tuinerwtjespuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Buideltje van mozzarella met erwtjespuree
60 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsgebraad met erwtjespuree en aardappelen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Erwtjespuree met gepaneerde vissticks
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept