1 Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook gaar in lichtgezouten water. Pel en snipper de sjalot. Hak peterselie en munt.
2 Meng het gehakt met de helft van de gehakte kruiden, de yoghurt en paneermeel naar smaak. Kruid met peper en zout en rol kleine balletjes.
3 Fruit de sjalot in wat boter en voeg er de erwtjes aan toe, roerbak enkele minuten en laat op een zacht vuur gaar worden. Pureer de aardappelen en meng met wat melk, boter, de rest van de kruiden, nootmuskaat én de erwtjes.
4 Bak de gehaktballetjes bruin in boter. Haal ze uit de pan en hou warm. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en doe er wat water bij. Roer en laat indikken tot sausdikte. Kruid met peper.
5 Serveer de gehaktballetjes met puree en een lepel saus.
Gehaktballetjes met erwtjespuree is een recept van Libelle Lekker