Geglaceerde wortelen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortelen schoon, maar laat er wat groen aan. 
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het dicht in een braadpan met hete boter. Laat 20 minuten verder garen in de oven. Haal uit de pan en giet het vet weg. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.  
  • 3 Leg de wortelen in één laag in een ovale pot en giet er zo veel Vichywater bij dat ze net onder staan. Doe er de boter, suiker en een snuifje zout bij. Breng aan de kook, laat 7 minuten pruttelen of tot de wortelen gaar zijn. Let op dat het vocht niet karamelliseert.
  • 4 Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Leg op keukenpapier. 
  • 5 Bestrooi de wortelen met de schilfers en de postelein. Snij het vlees in plakken en serveer. 

Geglaceerde wortelen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept