1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de bloemkool met een mes of snijmachine in dikke plakken van ongeveer 1 centimeter. Leg de plakken op een met olie ingevette bakplaat en verdeel er 1 eetlepel boter over. Rooster 20 minuten in de oven.
2 Verlaag de temperatuur tot 170°C. Voeg de hazelnoten, de tijm en de ahornsiroop toe en laat nog 15 minuten in de oven roosteren.
3 Schil de aardappelen en stoom ze gaar. Doe de aardappelen samen met 3/4 van de bloemkool in een kom en stamp ze fijn met een pureestamper. Werk de stoemp af met de citroenrasp, de lente-ui en kruid met peper en zout.
4 Bak de zalmfilets 3 minuten in wat boter of olijfolie, draai ze om en laat nog 3 minuten verder garen. Kruid met peper en zout.
5 Serveer de stoemp met de gebakken zalm en de resterende geroosterde bloemkool.
Stoemp van geroosterde bloemkool met gebakken zalm is een recept van Libelle Lekker