Penne all'arrabbiata

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak het chilipepertje fijn zonder de zaadjes. 
  • 2 Stoof de ui en knoflook glazig in een pan met een flinke scheut olijfolie. Voeg het pepertje toe en bak even mee.
  • 3 Doe de tomatenblokjes bij in de pan en laat 15 à 20 minuten zachtjes sudderen, zonder deksel op de pan. Kruid met peper en zout. Is de saus te zuur, voeg dan wat suiker toe. 
  • 4 Kook intussen de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. 
  • 5 Doe de pasta bij de saus en laat nog even doorwarmen. Verdeel de pasta over vier borden en werk af met versgeraspte parmezaan en een paar blaadjes basilicum.

Penne all'arrabbiata is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Snelle risotto met groene asperges
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken mozzarellatosti
20 min
Bekijk recept
Bruschette
30 min Snack
Bekijk recept
Pittige gehaktballetjes met couscous
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept