Kabeljauw in de oven met kerstomaatjes en krieltjes

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de vis in een ovenschaal. Snij de citroen in zo'n tien flinterdunne plakjes die je op en naast de vis legt. Snij de sjalot in fijne ringen en schik ook die op en naast de vis.
  • 2 Spoel de kerstomaatjes en leg ze rond de vis. Druppel er wat citroensap over en sprenkel royaal olijfolie over de schotel. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat dik 10 minuten garen. Bedruip na ongeveer 7 minuten nog even met het vocht van vis, olie en citroensap. 
  • 4 Kook de krieltjes in 10 minuten gaar in gezouten water. Snij intussen de augurken en lente-ui fijn. 
  • 5 Maak een vinaigrette van 3 delen olie en 1 deel wijnazijn. Voeg peper, zout en grove mosterd toe. Meng de augurken, lente-ui en wijnazijn door de aardappelen. Werk af met de bladpeterselie. 

Kabeljauw in de oven met kerstomaatjes en krieltjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept