1 Maak de spinazie schoon: verwijder de harde steeltjes, spoel, laat even uitlekken en scheur in grove stukken. Borstel de hoedjes van de shiitakes schoon en snij in vieren.
2 Kook de noedels zo'n 8 minuten al dente in ruim water, volgens de instructies op de verpakking. Laat even uitlekken in een vergiet, roer er wat sesamolie door en hou de noedels warm in de kookpot.
3 Verhit de plantaardige olie op middelhoog vuur in een soeppan. Voeg de gember, de sjalotjes en de shiitakes toe en roerbak alles in zo'n twee minuten zacht en goudbruin.
4 Giet er de bouillon, rijstwijnazijn en sojasaus bij. Laat een vijftal minuutjes koken, tot de shiitakes helemaal zacht zijn. Meng er dan de spinazie en lente-ui door.
5 Verdeel de noedels over vier borden, schep er een lepel soep bij en strooi de sesamzaadjes erover.
Shiitakesoep met noedels is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing