Paprika popcorn

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe een bodempje olie in een pan met dikke bodem en laat goed heet worden. Doe er de maïs in (in porties), zet het deksel op de pan en laat open poffen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 135°C.
  • 3 Doe de popcorn in een grote ovenschaal of op een bakplaat. Meng de honing met de boter, het paprikapoeder en het zout in een pannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten al roerend doorkoken. Haal van het vuur en roer er de baksoda door.
  • 4 Giet het honingmengsel over de popcorn en meng tot de popcorn met de saus bedekt is. Zet 1 uur in de oven en roer elk kwartier even om. Laat afkoelen en serveer.
  • 5  
  • 6 Knip vlammen uit geel papier en duivelkopjes uit rood papier. Plak ze op rode papieren bekers. Serveer daarin de popcorn.

Paprika popcorn is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zoute-karamelpopcorn
20 min
Bekijk recept
Popcorncrunch
25 min Snack
Bekijk recept
Chocoladepopcorn
15 min-
Bekijk recept
Bloempotje met popcorn
20 min
Bekijk recept

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept