Geroosterde aubergine, tonijn en kerstomaten, peterseliepesto

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Halveer de aubergines, snijd ze in ruitvorm en bestrijk ze met olijfolie. Breng op smaak metzout en peper en bak gedurende dertig minuten in de oven.
  • 3 Haal de tonijn uit het blik, giet de olijfolie van de tonijn af en snijd de tonijn in grote stukken.Snijd de kerstomaatjes in tweeën en leg ze in een kom. Voeg zout en peper toe en giet er een scheut olijfolie bij. Meng goed.
  • 4 Voor de pesto met peterselie: doe de peterselie in een blender met de geraspte parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een teentje knoflook (gepeld en ontkiemd). Kruid met zout en peper. Zet de blender aan en voeg olijfolie toe tot je een romige (maar niet te gladde!) consistentiebekomt.
  • 5 Doe een eetlepelpeterseliepesto bij de tomaten in de kom en meng grondig.
  • 6 Schik de tomaten op de aubergines, leg er de blokjes tonijn op en voeg de pesto toe en werk zohet bord af.

Geroosterde aubergine, tonijn en kerstomaten, peterseliepesto is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Caprese met peterseliepesto
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kipfilet met pasta en peterseliepesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knoflooksoep met parmahamchips
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met peterseliepesto en gedroogde vruchten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept