1 Rasp de courgetten langs een grove rasp, breng op smaak met zout en laat even rusten. Laat de courgetten goed uitlekken.
2 Scheid het eiwit en de dooiers, warm de melk en de room op en klop ze samen met de dooiers in een kom. Klop in een aparte kom de eiwitten stijf.
3 Voeg de bloem, de gist en het zout bij de dooiers en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel even rusten en spatel daarna voorzichtig het eiwit erdoor.
4 Voeg de uitgelekte brokjes tonijn, de courgette en de geraspte Parmezaanse kaas bij het mengsel. Verwarm de pan met antiaanbaklaag en vet deze in met de boter. Voeg lepelsgewijs het beslag toe en bak aan tot beide zijden goudbruin zijn; herhaal tot al het beslag is opgebruikt.
5 Serveer de pannenkoeken warm met een dotje ketchup en… – waarom ook niet? – met wat verse munt.
Hartige pannenkoeken met tonijn en courgette is een recept van Libelle Lekker