1 Hak de ui en laat hem 2 minuten zacht worden in een pan met wat olijfolie. Voeg daarna de erwten toe. Breng op smaak met een snuifje zout, voeg 2 lepels water toe en laat de erwten 10 minuten op een laag vuren garen met het deksel op de pan.
2 Open de blikjes tonijn, giet de olie af en doe de tonijn in een kom. Voeg de Parmezaanse kaas, het ei en de ricotta toe en meng alles met een houten lepel goed door elkaar. Voeg op het eind ook de gare erwten toe.
3 Maak balletjes van het mengsel, draai ze door het broodkruim of paneermeel en bak de balletjes in een pan met flink wat olie. Laat de balletjes goed uitlekken op een paar velletjes keukenrol om de overtollige olie te absorberen.
4 Teken met de ketchup de vorm van een kattenkopje op de borden en schik de balletjes in het midden. Dat wordt smullen!
Kattenkopjes met balletjes van tonijn en erwten is een recept van Libelle Lekker