1 Smelt de chocolade met de helft van de slagroom en de amaretto au bain-marie. Roer om tot een egaal mengsel.
2 Klop de rest van de slagroom stijf.
3 Doe de suiker en 80 ml water in een pannetje en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat de siroop 118°C worden, gebruik een kookthermometer.
4 Klop de eidooiers tot ze wit romig kleuren. Giet er in een straaltje de suikersiroop bij en klop verder tot het mengsel afgekoeld is tot ongeveer 37°C. Roer er de gesmolten chocolade door en vervolgens de opgeklopte room. Zet 1 uur in de koelkast om af te koelen.
5 Hak de nougat in stukjes en roer ze door het mengsel. Doe alles in een vorm met een inhoud van 2 liter en zet een nachtje in de diepvriezer. Ontvorm de taart door de vorm een beetje warm te maken met heet water. Werk af met wat frambozen, poedersuiker en cacaopoeder.
6 Gebruik voor de taart een vorm met een inhoud van 2 liter
Chocolade-nougat ijstaart is een recept van Libelle Lekker