Capellini met lichte tomatensaus, scampi's en rucola

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de knoflook. Spoel de chilipeper, halveer in de lengte en verwijder de zaadjes. Pel de scampi’s en maak ze schoon. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en mix ze fijn.
  • 2 Verhit olijfolie in een pan en bak er de knoflook en chilipeper kort in aan. Voeg, zodra de knoflook begint te kleuren, de scampi’s toe en bak kort mee. Blus met de witte wijn en voeg detomatenpuree toe. Laat even pruttelen.
  • 3 Kook de capellini gaar volgens de kooktijd op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet.
  • 4 Hussel de pasta en de saus goed door elkaar. Breng op smaak met citroensap, peper en zout en schep de rucola erdoor.

Capellini met lichte tomatensaus, scampi's en rucola is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Gepaneerde Tomme en pasta met gremolata
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frittata met champignons en salade van courgettes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met verse rucola-amandelpesto
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Capellini met pancetta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept