Sint-jakobsvrucht met granité van sake en limoen

2
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de suikersiroop. Breng 50 ml water en 50 g suiker aan de kook tot de suiker opgelost is.Laat afkoelen. Meng met 500 ml water en de andere ingrediënten voor de granité. Giet het mengsel in een ondiepe schaal en zet in de diepvriezer. Schraap het mengsel om de 20 minuten los met een vork. Doe dit gedurende 2 à 3 uur, tot je een bakje vol ijsschilfers hebt. Zet ook de borden waarop je gaat serveren in de diepvriezer zodat ze goed koud zijn.
  • 2 Snij de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Haal de borden net voor het serveren uit de diepvriezer. Schep er wat granité op en leg daarop telkens enkele plakjes sint-jakobsvrucht.
  • 3 Werk af met peper en zout, enkele druppels olijfolie, truffelolie en balsamicoazijn. Serveer met een dun schijfje limoen.

Sint-jakobsvrucht met granité van sake en limoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept