1 Maak de suikersiroop. Breng 50 ml water en 50 g suiker aan de kook tot de suiker opgelost is.Laat afkoelen. Meng met 500 ml water en de andere ingrediënten voor de granité. Giet het mengsel in een ondiepe schaal en zet in de diepvriezer. Schraap het mengsel om de 20 minuten los met een vork. Doe dit gedurende 2 à 3 uur, tot je een bakje vol ijsschilfers hebt. Zet ook de borden waarop je gaat serveren in de diepvriezer zodat ze goed koud zijn.
2 Snij de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes. Haal de borden net voor het serveren uit de diepvriezer. Schep er wat granité op en leg daarop telkens enkele plakjes sint-jakobsvrucht.
3 Werk af met peper en zout, enkele druppels olijfolie, truffelolie en balsamicoazijn. Serveer met een dun schijfje limoen.
Sint-jakobsvrucht met granité van sake en limoen is een recept van Libelle Lekker