1 Verwarm de ovengrill voor. Halveer de kreeften. Spoel de spinazie, doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Zwier droog in de slazwierder. Pel en pers de knoflook.
2 Verhit olie in een pan en fruit de knoflook aan, voeg de spinazie toe en roer om tot de spinazie geslonken is. Doe er wat citroensap bij en voeg de room toe. Laat even inkoken. Voeg eventueel een klontje boter toe om de saus in te dikken.
3 Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m glazig in een scheutje olie. Voeg de rijst toe en roer om tot de korrels glazig zijn. Doe er de bouillon en de saffraan bij. Kruid met peper en zout en laat 25 minuten op zacht vuur garen.
4 Leg de kreeften in een ovenschaal en lepel er de spinaziesaus over. Meng de geraspte kaas met de panko en de gehakte kruiden. Strooi het mengsel over de kreeften en zet ze 5 à 10 minuten onder de grill tot de kaas goudbruin gekleurd is. Serveer de kreeft met de saffraanrijst, werk af met rucola en eventueel wat blokjes tomaat en basilicum.
Kreeft florentine met saffraanrijst is een recept van Libelle Lekker