Aardappelschotel met pittige crumble

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 140°C. Pel en snipper de uien. Stoof glazig in een beetje boter. Snij het spek in reepjes, en voeg toe aan de ui. Hou wat spek apart voor de afwerking.
  • 2 Snipper de achtergehouden spekreepjes fijn en bak ze krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schil de aardappelen en kook 10 minuten in lichtgezouten water tot ze halfgaar zijn. Laat afkoelen en snij met behulp van de mandoline in dunne plakjes.
  • 4 Verdeel de helft van de aardappelplakjes over 4 beboterde ovenschaaltjes en kruid met peper en zout. Verdeel er de uienmix over en eindig met een laagje aardappelplakjes. Giet er de room bij en bestrooi met de spekjescrumble.
  • 5 Zet 30 minuten in de oven. Haal uit de oven, garneer met verse bladpeterselie.

Aardappelschotel met pittige crumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met gerookte makreel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met geitenkaas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelschotel met kropsla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept