1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en halveer de tomaatjes. Leg ze in een ovenschaal, giet er olijfolie bij en kruid met peper en zout. Zet de schaal in het midden van de oven en bak 15 minuten tot het vel van de tomaatjes bijna openbarst. Haal uit de oven.
2 Snij de kip in blokjes en schroei ze dicht in boter. Verdeel de broccoli in roosjes. Blancheer 5 minuten, spoel onder koud water.
3 Kook de penne beetgaar. Giet af, maar bewaar een paar eetlepels kookvocht.
4 Roer de mascarpone los met de pesto, het basilicum en het kookvocht. Meng dit met de penne. Kruid met peper en zout.
5 Schep de kip in een met olijfolie ingevette ovenschaal en schep daarop het penne-mascarponemengsel. Schik er de broccoliroosjes en kerstomaatjes op. Bestrooi met het paneermeel en de geraspte kaas en besprenkel met olijfolie. Zet de schaal 15 minuten in de oven.