Chocoladetaart met frambozen en ganache

12
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stort 250 g bloem, 100 g bloemsuiker, het cacaopoeder en het zout in een hoopje op het werkblad. Maak er een kuiltje in en leg er 200 g ijskoude boter in blokjes rond. Roer 2 eidooiers los en giet ze in het kuiltje. Meng de dooiers met de bloem en begin te kneden wanneer het deeg begint samen te hangen. Kneed tot een soepel deeg. Laat een halfuurtje rusten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 24 cm diameter in met boter. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Druk de randen aan. Leg er een vel bakpapier op en vul de taart tot boven toe met droge bonen of erwten. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna het bakpapier met de bonen of erwten.
  • 3 Smelt 200 g chocolade met de 200 g boter au bain-marie. Klop 5 eieren met de 250 g suiker tot een schuimig geheel. Meng er de gesmolten chocolade door en vervolgens 2 el bloem. Giet hetbeslag op de taartbodem en zet de taart nog 17 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 4 Smelt 200 g chocolade in 4 el water en klop er 100 g boter in vlokjes door. Giet de ganache op de taart en laat opstijven.
  • 5 Ontvorm de taart en werk ze af met enkele frambozen, krokantjes naar keuze (bijvoorbeeld dentelles) en enkele blaadjes verse munt.

Chocoladetaart met frambozen en ganache is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kersentruffels
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Truffelbrownies
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Drie traktaties met chocolade
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Palet d'Or bonbons
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladecrèmetaart met rood fruit
95 min- Nagerecht
Bekijk recept
Lemon curd-chocoladetaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Whisky-chocoladetaart met zeezout
1uur- Nagerecht
Bekijk recept