Macaroni en bloemkool

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Kook de macaroni al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • 2 Smelt de boter in een steelpannetje, doe er de bloem bij en roer tot een roux. Giet er beetje bij beetje melk bij en breng al roerend aan de kook. Voeg de geraspte cheddarkaas toe en roer tot een gladde kaassaus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 
  • 3 Meng de bloemkoolroosjes met de pasta en de kaassaus. Schep in een ovenschaal en zet nog enkele minuten onder de ovengrill voor een mooi korstje.

Macaroni en bloemkool is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mac 'n cheese met broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Macaroni met bloemkool en kaas uit de oven
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept