1 Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Schil de pastinaak en de knolselder, snij ze in blokjes. Maak de bloemkool en de broccoli schoon, snij ze in roosjes.
2 Breng een ruime pan water aan de kook. Doe er de aardappelplakjes in en kook ze 6 minuten. Voeg na 2 minuten de knolselder en pastinaak toe, vervolgens de bloemkool en broccoli. Giet alle groenten samen af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Laat goed uitlekken.
3 Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter een ruime ovenschaal.
4 Klop de eieren los met de melk en de gemalen kaas. Roer er de gehakte kruiden en de mierikswortel door, kruid met peper en zout.
5 Bak de spekreepjes in een pan zonder extra vetstof. Doe er de groenten en de noten bij en bak kort mee. Doe alles in de ovenschaal en overgiet met het eiermengsel. Bak de tortilla 40 à 50 minuten in de oven, tot het ei gestold is. Werk af met tuinkruiden naar keuze. Serveer de tortilla in parten, met brood en eventueel ook een frisse salade erbij.
Tortilla met wintergroenten is een recept van Libelle Lekker