Millefeuille van zalm en venkel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met het kerriepoeder op een zacht vuur. Laat het filodeeg ontdooien en snij elk plakje tot twee gelijke rechthoeken. Leg op bakpapier. Bestrijk ze met de kerrieboter en bak ze 10 tot 12 minuten in de oven. Hou de overgebleven kerrieboter apart.
  • 2 Spoel de venkel en snij in reepjes. Spoel de peterselie en ris de blaadjes. Bak samen met de venkel in 'n beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
  • 3 Pel en pers de knoflook, maak de champignons schoon. Bak ze samen met de knoflook kort op een hoog vuur in 'n beetje olie. Kruid met peper en zout.
  • 4 Snij de zalm in 8 dunne plakjes en bak ze in een andere pan heel kort, in de rest van de kerrieboter. Hij mag binnenin nog een klein beetje lauw zijn.
  • 5 Leg op elk bord een gebakken filodeegje. Verdeel er de venkel over, leg er twee plakjes zalm op en leg het tweede filodeegje er bovenop. Werk af met de gebakken bospaddenstoelen, roze peperbolletjes en bladpeterselie.

Millefeuille van zalm en venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille chocolade-framboos
Nagerecht
Bekijk recept