1 Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Pureer ze met een klontje boter en 50 ml room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
2 Spoel en hak de kruiden. Pel en snipper de sjalot, stoof 'm glazig in olie. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Blus met de wijn en de visfond en breng al roerend aan de kook. Laat 10 minuten sudderen.
3 Doe de kruiden bij de saus en mix ze fijn. Schenk ze eventueel door een zeef. Doe er dan de rest van de room bij en laat verwarmen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
4 Spoel de vis, dep 'm droog en kruid met peper en zout. Bak de filets in olie, eerst 5 minuten op de velkant, dan 2 minuten op de andere kant. Serveer met de aardappelpuree en de saus. Werk af met een plukje groen.
5 Lekker met gestoofde paprika.
Zeebaars met puree van zoete aardappelen is een recept van Libelle Lekker