Varkenshaasje met spruitjes, amandelschilfers en zoete-uienpuree

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen in lichtgezouten water, giet af. Pel de uien en snij ze in ringen. Verhit wat boter in een pan en laat de uien op een matig vuur helemaal zacht worden. Pureer ze met de lauwe melk en 50 g boter. Roer de peterselie door de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
  • 2 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht. in olie. Leg het in een ovenschaal en schuif nog 10 minuten in de oven tot het vlees mooi rosé is vanbinnen.
  • 3 Kook de spruiten in 8 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Laat schrikken onder ijskoud water. Laat de amandelschilfers kleuren in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
  • 4 Haal het vlees uit de ovenschaal, laat rusten onder aluminiumfolie. Schraap de aanbaksels los, blus met de bouillon en giet in een pannetje. Zet op het vuur en laat inkoken tot sausdikte. Zeef en kruid met peper en zout.

Varkenshaasje met spruitjes, amandelschilfers en zoete-uienpuree is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken noordzeetong
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete uienpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hamblokjes met soja-sinaasappelsaus en uienpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oesters Met Uienpuree
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept