Salade van eend, vijgen en geitenkaas

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1  
  • 2 Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de vijgen in de lengte. Meng de honing met 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk er de vijgen mee en kruid ze met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.
  • 3  
  • 4 Spoel de veldsla en het roodlof. Maak de blaadjes van het roodlof los. Verdeel beide over vier borden.
  • 5  
  • 6 Verdeel de gerookte eendenborst en de walnoten over borden. Verkruimel er de geitenkaas over en leg op ieder bord 2 halve vijgen.
  • 7  
  • 8 Maak een dressing van de balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing en serveer.

Salade van eend, vijgen en geitenkaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept