2 Snipper de sjalotten en de knoflook. Snij de prei in ringen. Roerbak de bospaddenstoelen en champignons apart in olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout.
3
4 Fruit de sjalot en knoflook in olijfolie. Voeg de prei en de champignons toe. Hou enkele bospaddenstoelen apart, doe de rest bij de groenten. Blus met de sherry en laat de alcohol verdampen. Voeg het kruidentuiltje en de wildfond toe en laat 20 min. op een zacht vuur pruttelen.
5
6 Neem het kruidentuiltje uit de soep, mix en zeef. Voeg daarna de room toe. Breng op smaak met peper en zout.
7
8 Verwarm de ovengrill voor. Toast het brood eerst in de broodrooster en bestrooi met geraspte cheddar. Leg de toasts op een met bakpapier beklede bakplaat en zet nog enkele minuten onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is. Snij het brood in soldaatjes.
9 1
0 Verdeel de soep over kommen. Werk af met paddenstoelen, zure room, peper en verse tijm én de soldaatjes.
Paddenstoelenroomsoep met cheddarsoldaatjes is een recept van Libelle Lekker